Sangria je typický španělský nápoj, složený z vína, ovoce a brandy. Zní to jednoduše, ale variací tohoto nápoje je neskutečně mnoho a všechny se od sebe liší. Dnes vám přinášíme recept na dle nás čtyři nejlepší sangrie. Všechny variace jsou stavěny na 6-8 porcí.

Sangria

Jahodová Sangria

Složení:

1Kg krájených jahod
1 nakrájený citron
1 láhev bílého vína
1 šálek bílého rumu
4 šálky limonády
2 šálky šampaňského (může být sekt)
Plátky citronu na ozdobu

Příprava:

Jahody, citrón, víno, rum, a limonádu vložte do džbánu a zamíchejte. Džbán umístěte na nejméně 4 hodiny do lednice.  Po čtyřech hodinách přidejte šampaňské, nebo sekt a podáváme s plátkem citronu na každé sklenici.

Tmavá Sangria

Složení:

1 šálek ostružin
1 šálek krájených jahod
1 šálek borůvek
1 láhev červeného vína
1 šálek brandy
3 šálky jablečného džusu
2 šálky citronové, nebo limetkové sody
Jahody na ozdobu

Příprava:

Ostružiny, jahody, borůvky, červené víno, brandy a jablečný džus vložte do džbánu a zamíchejte. Džbán umístěte na nejméně 4 hodiny do lednice.  Po čtyřech hodinách přidejte citronovou, nebo limetkovou sodu, podáváme s jahodou na sklenici.

Mangovo-ananasová Sangria

Složení:

2 šálky čerstvého krájeného ananasu
3 čerstvá manga
1 láhev červeného vína
1 šálek brandy
3 šálky ananasového džusu
2 šálky pomerančové sody
Ananas na ozdobu

Příprava:

Ananas, mango, víno, brandy a ananasový džus vložte do džbánu a zamíchejte. Džbán umístěte na nejméně 4 hodiny do lednice.  Po čtyřech hodinách přidejte pomerančovou sodu, podáváme s ananasem.

Malinovo-broskvová Sangria

Složení:

3 nakrájené broskve
2 šálky malin
1 láhev rosé
1 šálek bílého rumu
4 šálky broskvového nektaru
1 šálek šampaňského (případně sektu)
Plátky broskví na ozdobu

Příprava:

Broskve, maliny, rosé, rum a broskvový nektar vložte do džbánu a zamíchejte. Džbán umístěte na nejméně 4 hodiny do lednice.  Po čtyřech hodinách přidejte sekt, podáváme s plátkem broskve na každé sklenici.

Zdroj: buzzfeed.com