Bůh žehnej tomu, kdo vymyslel mikrovlnnou troubu! Tento magický nástroj funguje vlastně jako kouzelnický klobouk, jen musíme vědět, co do ni dát a jak to tam dát. Výsledkem může být třeba i dort, jen to chce trochu umu. Dnes začneme něčím jednodušším – rýží.

Co k tomu budeme potřebovat?

  1. 200g rýže
  2. 1 polévková lžíce oleje
  3. 1/2 litru vody
  4. sůl

A jak na to?

Postup je nesmírně jednoduchý. Ostatně jednodušší už to být ani nemůže!

  1. Rýži důkladně propláchneme ve studené tekoucí vodě, necháme okapat
  2. Rýži dáme do větší nádoby, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl
  3. Nádobu zakryjeme, ideálně potravinářskou fólií, do které uděláme pár děr a navrch ještě položíme pečící papír (nemusí být).
  4. Vaříme na maximální výkon po dobu 10 minut. Po vypnutí necháme rýži ještě dalších 10 minut dojít.
  5. Dobrou chuť!