Všichni milujeme výrobky od Kinder, ať už se jedná o Kinder mléčný řez, Kinder pingui nebo třeba Kinder bueno. My vám dneska přinášíme recepty, díky kterým si zvládnete tyto pochoutky připravit z pohodlí domova. A navíc budete mít přehled, co v nich doopravdy je.

Kinder mléčný řez

Tuhle mňamku už jedl snad každý a mnoha lidem hrozně moc chutná. V dnešní době je na trhu mnoho druhů, třeba jako Kinder joggurt nebo s ovocnými náplněmi, ale my vám dnes ukážeme recept na úplně ten základní řez.

Na těsto budeme potřebovat:
3 větší vejce
4 lžíce krupicového cukru
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce kakaa
5 lžic polohrubé mouky
1/2 lžičky kypřícího prášku

Na krém budeme potřebovat:
100g změklého másla
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
250g jemného tvarohu (ne ve vaničce)
1 kelímek (180-200g) zakysané smetany

Postup:
Troubu předehřejeme na 175°C. Normální plech do trouby vyložíme pečícím papírem.

Vejce s cukrem vyšleháme do krémové husté pěny. Za stálého šlehání přidáme lžíci oleje. Prosejeme kakao, mouku a kypřidlo a po lžících přidáváme do těsta. Vyšleháme na husté, hladké těsto.

Těsto vylijeme na plech s rozetřeme na tenkou vrstvu. Nemusíte se bát, vrstva je opravdu tenká. Pečeme asi 9-10 minut, můžeme vyzkoušet špejlí. Poté necháme vychladnout.

Na krém vyšleháme cukry s máslem do pěny. Všleháme tvaroh a na konec zakysanou smetanu. Můžeme dosladit podle chuti.

Vychladlý korpus rozřízneme na půl. Na spodní polovinu rozetřeme rovnoměrně krém a přiklopíme druhou polovinou. Necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici, nebo nejlépe přes noc. Krájíme na libovolně velké řezy.

 

 

Kinder Pigui

Aneb tučňák na ledu, je chlazená pochoutka s čokoládovou polevou, vynikající na osvěžení a ještě lepší dobrůtka, díky které se dětem určitě odvděčíte!

Na těsto budeme potřebovat:
6 ks vajec
6 lžic cukru krystal
6 lžic teplé vody
6 lžic hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 balení prášku do pečiva

Na krém budeme potřebovat:
5 dcl šlehačky nebo Ramy na šlehání – na smetanový krém
1 lžíce želatiny – na smetanový krém
1 lžíce tekutého medu – na smetanový krém
1/2 lžičky vanilkového aroma – na smetanový krém
15 dkg čokolády na vaření – na čokoládový krém
10 dkg Hery – na čokoládový krém
1 lžíce vody – na čokoládový krém
2 lžíce oleje – na čokoládový krém

Na polevu budeme potřebovat:
20 dkg čokolády na vaření
10 dkg Hery
3 lžíce oleje
1 lžíce vody
1 lžíce práškového cukru

Postup:
Těsto:  Z přísad upečte 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymíchejte do pěny. Pomalu vmíchejte vodu a mouku s práškem do pečiva, potom kakao (čím pomaleji vmícháte kakao, tím je těsto tmavší). Přidejte tuhý sníh z bílků a pečte na vymaštěném plechu při 200°C. Těsto se rychle upeče.

Krém:  Přísady na smetanový krém rozdělte na 2 části. Polovinu želatiny namočte do cca 3PL vody, nechte asi 5 minut nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahřívejte. Vyšlehejte šlehačku, pomalu přidávejte rozehřátou želatinu a přelijte rozpuštěný med. Vyšlehejte tuhou šlehačku, kterou naneste na upečený plát těsta a vložte na cca 30 min do chladničky.

Čokopoleva:  Mezitím v páře rozpusťte čokoládu, přidejte Heru a olej a dobře promíchejte, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneste na šlehačkový krém a vložte do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšlehejte druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneste na čokoládu a přikryjte druhým plátem. Polijte polevou a nechte ztuhnout.

TIP:
Piškoty pečte na pečícím papíře, těsto je tenké a bude se vám s ním lépe manipulovat.

Kinder bueno

Všichni jej známe jako malou chlazenou pochoutku, naše Kinder budeno bude sice vypadat trochu jinak ale výsledek bude stát za to 😊 .

Na těsto budeme potřebovat:
6 bílků (žloutky použijeme na krém)
6 PL cukru
1 PL oleje
2 PL hl. mouky
2 PL sladké strouhánky (ml.piškoty)
1/2 prášku do pečiva
15 dkg sekaných ořechů
1/2 nutelly
sušenky BeBe

Na krém budeme potřebovat:
6 žloutků
25 dkg krystal cukru
1 vanilkový pudink
3 PL polohrubé mouky
10 dkg čokoláda na vaření
25 dkg Hera
2 dl šlehačky

 

Postup:
Z přísad vypracujeme těsto, vylijeme na plech, posypeme sekanými ořechy a upečeme.

Ještě teplé těsto potřeme Nutellou.

Z mléka, žloutků, cukru, vanilkového pudinku a mouky uvaříme krém, který rozdělíme na 2 části.

Do poloviny přimícháme rozehřátou čokoládu a necháme vychladnout.

Heru rozdělíme také na dvě poloviny a přimícháme do vanilkového a čokoládového krému.

Na těsto potřené nutellou naneseme vanilkový krém, BeBe sušenky (zlehka pokropené mlékem) a čokoládový krém.

Potřeme vyšlehanou šlehačkou z 2 dl šlehačky.

V poslední době Kinder pochoutky také frčí jako ozdoba na dorty a vypadá to moc pěkně! Takže pokud se vám blíží nějaká oslava udělejte oslavenci Kinder dort, určitě tím potěšíte. Velmi zajímavá kombinace to může být i s ovocem.